Tonfiskbullar med kokossås

 
Känner oss lite småförkylda och tänkte därför äta något med mycket ingefära och vitlök ( som så många gånger förr räddat oss från förkylningens helvete). Detta improviserade vi ihop ikväll, och det blev riktigt gott! ;)
 

Tonfiskbullar

2 burkar tonfisk
1/2 gul lök
1 ägg
3 vitlöksklyftor
1 cm färsk riven ingefära
1 msk sesamolja
1 lime 
massa peppar
sesamfrön
 
Rödlök
 
Finhacka löken, blanda med tonfisken (Mixa eventuellt tonfisken, vi mosade bara). Blanda i ägget, ingefäran, sesamoljan, rivet skal från limen, pressa i vitlök och peppra. Forma till bollar och rulla i sesamfrön. Skiva lite rödlök och lägg det tillsammans med bollarna i en form, in i ugnen på 250 grader. Gör undertiden iordning sallad och sås.
 

Kokossås

1 burk kokosmjölk
3 vitlöksklyftor
olivolja
2 krm chiliflingor
1 msk tomatpuré
1 msk hummerfond
1/2 pressad citron
peppar och örtsalt
 
Finchacka vitlöken och bryn i lite olivolja med chiliflingorna. Häll i resten av ingredienserna och koka upp. Låt sjuda en stund och smaka av. 
 
Vi åt bullarna med apelsinbitar, ruccola, spenat, grönkål, kokta sockerärtor (kokta i vatten i några minuter, i med en klick smör och flingsalt), Aubergine, tomater och rostade solrosfrönMen jag är övertygad om att de passar utmärkt med ris/quinoa/matvete eller liknande till också,
 
 
 

Kommentera här: