Fiskmiddag med ugnsgratinerad vitkål

Torsk med sting och grönsaker

Den ugnsgratinerade vitkålen är underbart god, krispig och passar till det mesta, även som snacks!

1 pkt Torsk
2 dl grädde
1 dl crème fraîche
2 msk vatten
Riven ingefära efter behag
Rivet citronskal
1 pressad vitlöksklyfta
1 gul lök/ purjolök 2 rivna morötter
Örtsalt och peppar

Halvtina fisken och skär i bitar. Lägg i ugnssäker form. Hacka löken och strö över den och morötterna. Blanda ihop allt det andra och häll över, in i ugnen på 200 C i ca 20 minuter.

Grönsakerna
Det går ju såklart bra med vilka grönsaker eller rotfrukter som helst, men vi hade detta till idag

1/2 vitkålshuvud
1 zucchini
1 aubergine
Oliviolja
Flingsalt och peppar

Strimla vitkålen, skär zucchinin och auberginen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olivolja och strö över flingsalt. Peppra. In i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter, sänk sedan till 150 eller 100 grader och ha inne i 10-15 minuter till, det ska vara brunbränt och krispigt. 

Kommentera här: