Nyttig Pizza

 På Fredagar kan man ju vilja lyxa till det lite, vi hittade det här nyttiga pizzareceptet och var tvugna att prova. WOW! Supergott! Knapriga och goda kanter, och tunn och fin botten! Den bästa pizzabotten vi ätit! (OCH NYTTIGASTE) ...OCH enkel att göra :)
 
Pizza på blomkålsbotten
1 pizza
 
200g rå blomkål
2 äggvitor
1,5 tsk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
Valfria kryddor: rosmarin, timjan, örtsalt, peppar
 
1. Sätt ugnen på 220C.
 
 2. Mixa den råa blomkålen i en matberedare tills den nästan blir mosig/grynig. Ta ut blomkålen och pressa den lite med hushållspapper så att du får bort lite vätska. 
 
3. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg sedan över smeten på en bakplåt som du lagt ett oljat/smort bakplåtspapper på. Bred ut smeten till en rund form, ca 0,3 cm tjock. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. 
 
4. Ta ut och lägg på valfria tillbehör och grädda sedan ytterligare ca 10-15 minuter i ugnen. Ta ut och njut!
 
 På Fredagar kan man ju vilja lyxa till det lite, vi hittade det här nyttiga pizzareceptet och var tvugna att prova. WOW! supergott! Knapriga och goda kanter, och tunn och fin botten! Den bästas pizzabotten vi ätit! (OCH NYTTIGASTE) ... OCH enkel att göra :)
 
 
 
 
Servera med sallad, keso och pumpakänor/solrosfrön/pinjenötter...
 
 

Kommentera här: