Smak av jul...

Proteinbiscotti med saffran och pepparkakssmak

det här receptet har jag tagit från bloggen Tasty-health.

 
Ingredienser :

3 dl (150 g) havremjöl (mätt som mjöl. För att göra mjöl maler du havregryn i en matberedare)
2 dl (80 g) mandelmjöl
3 msk stevia
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl (ca 30 g) whey proteinpulver 
1 dl (130 g) osötat äppelmos (jag hade lite mindre)
1,5 dl flytande äggvita (på dunk). Motsvarar 5 små eller 4 stora äggvitor.

Smaksättning: 0,5 g saffran till halva satsen och 2 tsk pepparkakskrydda till andra halvan av satsen.

Gör såhär:

1. Blanda ihop alla ingredienser utom saffran och pepparkakskrydda i en bunke tills du får en ganska tjock smet.. Dela upp smeten i två delar (i två olika bunkar) och smaksätt den ena med saffran och den andra med pepparkakskrydda. Lägg degarna på en bakplåt på folie eller bakplåtspapper och forma till rektanglar.
 
 2. Grädda i mitten av ugnen på 175 C i ca 20-25 minuter. Ta ut plåten och låt svalna i ca 10-15 minuter.
 
 3. Skär sedan varje "kaka" i 10 skivor.
 
 4. Lägg bitarna med sidorna upp på en plåt. Sänk temperaturen till 100 C och ställ in plåten igen. Ha dem inne i ugnen i ca 25-30 minuter, vänd sedan på biscottin och låt stå i ugnen i ytterligare 25-30 minuter. Det kan ta något längre beroende på vilken typ av ugn du har.
 
 5. Öppna ugnsluckan och låt biscottin stå inne i ugnen på eftervärme så att de torkar ordentligt. Förvara i burkar så de håller sig knapriga.

 
 
 

Kommentera här: