Proteinvörtbröd

Vi har tidigare skrivit ett recept på vörtbröd, och eftersom det är sååå gott, särskilt nu kring jul, knåpade vi ihop ännu en nyttigare variant, full med protein!

1.5 skopa casein
1 skopa whey protein pulver
1 dl äggvita (på dunk, annars ca 3 äggvitor)
1 eller fler ägg
½ påse vörtmix
200 g keso
200 kesella
1/2 dl mjölk/vatten
1 dl pofiber
1 dl krossade linfrön
1 tsk bakpulver
några msk av kokosmjöl, hasselnötsmjöl och mandelmjöl
ev lite fiberhusk (binder)


Mixa ihop casein, proteinpulver, äggvitor och ägg, mjölk eller vatten , keso och kesella. Blanda sedan i resten av ingredienserna.  Forma en limpa på en plåt med bakplåtspapper, eller lägg i en bakform.
In i ugnen på 175 grader i ca 50-60 minuter.  

 

Kommentera här: