Två varianter av Tofu
Tofu i het kokossås & Tofu med lök i pannan
Tofu i het kokossås
ca 4 port
300g äggnudlar
400g fast tofu
200g sockerärter
1 stor purjolök
broccoli och blomkål efter smak och tycke
rapsolja
1 burk lätt kokosmjölk (400ml)
3 msk japansk soja
2 msk sambal oelek
Skär tofun i tärningar. Ansa och strimla sockerärtor och purjolök. Skölj och skär broccolin och blomkål i småbitar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek tofun i lite olja tills den fått fin färg på alla sidor. Lägg åt sidan. Fräs ärtorna, löken, broccolin och blomkålen i olja, häll i kokosmjölken och tillsätt soja och sambal oelek. Låt puttra några minuter och vänd ner tofun. Servera med nudlar, och pressa gärna lite lime ovanpå.
Tofu med lök i pannan
Skär bara tofun i tärningar och stek i pannan tillsammans med purjolök och rödlök (denna gång). Salta och peppra. Vi åt det med Amaranthfrön, kokas endast 8 minuter, TADAA, färdigt! (vi blandade dock i en vinägrett och lime för extra smak.